کد خبر : 2763
تاریخ انتشار : شنبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۶

معرفی ۴ رقم برنج جدید برای سال زراعی آتی

معرفی ۴ رقم برنج جدید برای سال زراعی آتی
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور گفت: در راستای برنامه‌های به‌نژادی و با هدف معرفی ارقام پرمحصول باکیفیت و زودرس، ۴ رقم برنج جدید به نام‌های «مازند، هستی، امید و توکا» به طور رسمی معرفی شد که در سال زراعی آینده رونمایی خواهد شد.؛
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور گفت: در راستای برنامه‌های به‌نژادی و با هدف معرفی ارقام پرمحصول باکیفیت و زودرس، ۴ رقم برنج جدید به نام‌های «مازند، هستی، امید و توکا» به طور رسمی معرفی شد که در سال زراعی آینده رونمایی خواهد شد. به گزارش  روستا آنلاین ،به نقل از وزارت جهاد کشاورزی ، مریم حسینی در نوزدهمین همایش ملی برنج در آمل اظهار کرد: در راستای برنامه‌های به‌نژادی و با هدف معرفی ارقام پرمحصول با کیفیت پخت مناسب و زودرس، ۴ رقم برنج جدید به نام‌های «مازند، هستی، امید و توکا» به طور رسمی معرفی شده است، این ارقام در سال زراعی آینده رونمایی و به عرصه کشت برنج وارد می‌شود. وی افزود: ارقام برنج جدید «مازند» حاصل خالص‌سازی توده محلی طارم است که افزایش تولید در واحد سطح به میزان بیش از ۵ درصد ارقام محلی دیگر، پاکوتاهی «تحمل به ورس» (شالیکاران )، زودرسی، شالیکاران ، تحمل به بیماری بلاست و خاصیت رتون‌زایی از خصوصیات ویژه این رقم است. رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور با تشریح هر یک از خصوصیات این ارقام اضافه کرد: رقم دیگری که در مرحله نامگذاری و معرفی است، «هستی» نام دارد و متحمل به خشکی است و به کشاورزان در مناطق شرق مازندران توصیه می‌شود. خصوصیات دیگر این رقم طول دوره رشد کوتاه، زودرسی، پاکوتاهی و تحمل به ورس و خوابیدگی انتهای فصل، تحمل به بیماری بلاست، خاصیت رتون‌زایی بالا و کیفیت پخت مطلوب است، این رقم حاصل سال‌ها پژوهش محققان و تیم همراه مستقر در موسسه تحقیقات برنج کشور است. وی ادامه داد: رقم «امید» از ارقام پرمحصول و در مرحله نهایی پیش از رونمایی است که عملکرد بیش از هشت تن در هر هکتار دارد. حسینی با بیان این که رقم «توکا» هم از تلاقی ارقام اصلاح شده و محلی با هدف معرفی رقمی با کیفیت پخت ارقام محلی و رفع معایب این گروه است، اظهار کرد: این رقم با طول دوره رشد کوتاه و پتانسیل عملکرد بالاتر از ارقام محلی است و با هدف حفظ ذخایر ژنتیکی کشور در ارقام محلی معرفی شده است. وی یادآور شد؛ چندی قبل نیز رقم «کیان» که حاصل تلاقی ارقامی از گروه‌های اصلاح شده و محلی ایرانی است و با هدف مقاومت در برابر خشکی است که در خشکی چهار تا پنج هفته آخر فصل می‌تواند بدون آبیاری به رشد خود ادامه دهد و آسیب نبیند و متناسب با سلیقه کشاورزان اصلاح شده است، معرفی و رونمایی شده بود. این مقام مسوول اضافه کرد؛ با رونمایی و معرفی چهار رقم برنج جدید، تعداد ارقام معرفی شده برنج جدید به شالیکاران به حدود ۶۲ رقم افزایش خواهد یافت. رییس موسسه تحقیقات برنج کشور با قدردانی از محققان و تیم همراه برای معرفی این ارقام از همکاری کشاورزان پیشرو، سازمان‌های جهاد کشاورزی گیلان و مازندران، موسسه آموزش و ترویج کشاورزی و موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال برای مشارکت در معرفی این ارقام قدردانی کرد. وی ابراز امیدواری کرد؛ ارقام برنج جدید با پتانسیل عملکرد بالا، طول دوره رشد کوتاه، کیفیت پخت مطلوب و تحمل به ورس و بیماری‌ها می‌توانند ضمن افزایش تولید منجر به کاهش هزینه‌های تولید شوند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.